Udtalelse fra pensionærerne

 DSC0005

Tina og hendes datter Amanda med der halvpart hest Nanna fra Kærvang

2017


” Vi er en familie med mor, far og datter, der alle rider. Vi flyttede vores 4 islandske heste her til Mosedamgaard for snart tre måneder siden, og det er vi rigtig glade for.
Der er gode faciliteter, ro blandt hestene på foldene samt rigtig gode ridemuligheder i de omkringliggende skove og på Værløse flyvestation.
Trine og Steffen, der står for Mosedamgård, er søde og meget lydhøre over for os pensionærer.
Det eneste der mangler, er flere mandlige islandshesteryttereJ.
Mange hilsner Matilde, Simon og Sanne”
 
Med venlig hilsen
Sanne
 

"Jeg er ny hesteejer på Mosedamgård og er allerede faldet godt til. Det er et skønt sted.

Der er en god stemning, og det er nemt at få en god snak med de andre hestepensionærer.  

Der bliver passet godt på hestene med det rette foder, tilsyn osv., uden at det kammer over.

Min islænder går med flokken ude døgnet rundt. Den har et rigtigt godt  hesteliv, synes jeg. Jordfolden kan være meget mudret, men min hest stortrives.

Jeg sætter stor pris på ridebanen, som man kan sætte lys på om aftenen.

Det er også blevet til et par hyggelige skovture med nogle af de andre pensionærer - og deres heste :-)

Gården er hyggelig, sadelrummet er velindrettet, der er en overdækket plads til smeden, og foldtjansen er fint fordelt."

Helle

 

2016:

12. april

"Trine og Steffen er to dejlige mennesker som driver Mosedamsgaard med hjertet.
De går langt for at hjælpe den enkelte hest, hvis der er behov for dette.
Alle pensionærerne er søde og hjælpsomme. Der er en rigtig god stemning blandt alle."
Lene

1. april

"Jeg har haft part på Nanna siden februar 2015, hvilket var en god måde at lære hestefolkene på Mosedamgård og rutinerne at kende, inden jeg selv købte en islænder til min 13-årige datter og mig i oktober 2015. Jeg var derfor slet ikke i tvivl om, at dette sted er fantastisk både for dyr og mennesker, og stemningen er rar med plads til alle og godt fællesskab.
Hestene går på døgnfold med shelter under dagligt opsyn af fodervagt og gårdens beboere, så man er altid tryg ved tanken om, at der bliver holdt øje med ens hest, selvom man ikke er der hver dag.
Som en del af foldlejen har man en ugentlig foder- og mugevagt, der tager en time til halvanden afhængigt af årstiden, eftersom opgaverne skifter vinter og sommer. Derudover er der nogle arbejdsdage i løbet af året, hvor vi ordner folde, muger ud eller laver andre ting, som kommer vores heste til gode.
Der er to dejlige skove indenfor en afstand af 15-20 minutters ridt, og området omkring gården byder også på gode ridestier i blandet tempo til en tur på 45-60 min. Derudover er der oplyst ridebane til dressur og longering, så man kan sagtens få trænet både sommer og vinter.
Vi er en blandet flok ryttere af teenagere og voksne på flere niveauer, så der er altid nogen at spørge til råds og ride sammen med, og ens for alle er den store kærlighed til vores ismuler!"
Skrevet af Tina, pensionær på Mosedamgård

2015:

--------

"Dejlige store folde med luft og løbegange, hvor hopper og vallaker går adskilt. Det giver ro og orden i flokkene. Der er fine shelters på begge folde. Der er selvvanding på den begge folde, på den gæstefold skal der fyldes et kar, med en vandslange - som man gør når man har fodervagt.

Det er let at fodre for pt. får de ad libitum wrap ved minus grader, som køres på fold i store baller, og deres vitaminkiks - og når der kommer græs kan vi sætter timer på åbning til græsfolden.

Ridebanen er ved at få lagt grus på, så bliver det en rigtig god bane lige ved siden af foldene.

Alt er let og meget demokratisk, Trine er sød og meget lydhør for ønsker - og vi har kun søde pensionærer.

Ridemæssigt tager vi ture til Hareskoven, og inden længe bliver der anlagt ridesti over det gamle flyvestationsområde, direkte til Hareskoven. Til den anden side ligger Ganløse Ore, også en dejlig rideskov.

Dejligt sted og der bliver hele tiden fulgt op med forbedringer for både heste og ryttere."

/Annie

____________________________

"Vi betaler 1250 kr/md. Derudover betaler man 1 mdrs leje i depositum. Man skal deltage i aftenfodring og mugning 1 dage om ugen ( det tager ca 1/2 time), se mere om vilkårene på hjemmesiden /islandsk-hest/loesdrift-isheste.aspx

Forholdene er selvfølgelig noget mere primitive end hvor jeg kommer fra.

Trine virker iøvrigt super sød og har en meget afslappet indstilling til tingene, "det skal først og fremmest være en glæde", samtidig er der rimeligt styr på tingene, så det er en kæmpe lettelse for mig, at Karis mave er kommet i orden, så jeg kun skal deltage de forholdsvis få fælles pligter, og den månedlige udgift er nedsat med 30 %. Derudover er jeg meget positivt overrasket over de fantastiske rideområder:-)"

/Ulrikka